Osteoartrita

Osteoartrita

Osteoartrita

Alte denumiri: Osteoartroza sau Boala articulara degenerative

Osteoartrita este o afectiune în care cartilajul protector al suprafetelor articulare , se deteriorează o data cu trecerea timpului.


Osteoartrita , denumita și boala articulara degenerativa sau osteoartroza , reprezinta cea mai frecventa forma de artrita și este principala cauza a durerii și invaliditatii în rândul persoanelor mai în vârsta.

Aceasta boala articulara este rezultatul unor modificari chimice la nivelul cartilajului , care fac ca acesta să se distuga cu mult mai repede decât este produs.


În majoritatea cazurilor , specialistii nu cunosc cauza exactă a deteriorarii.


Printre cauzele mai des întâlnite este greutatea corporala excesiva ce tensioneaza suplimentar articulatiile , în special genunchii , soldurile și articulatiile de la nivelul talusului.


La un procent mai mic din populatie pare a exista o legătura intre distrugerea cartilajului și anumiti factori.Existenta unui istoric familial de osteoartrita pot influența procesele chimice de la nivelul cartilajului.

Simptomele osteoartritei

Primele simptome ale bolii sunt:


  • durerea, în special la nivelul mâinilor, soldurilor, genunchilor sau câteodată la nivelul coloanei vertebrala.
  • rigiditatea, care durează mai puțin de o oră , apare dimineața la trezire sau după repaus prelungit.
  • limitarea miscarilor articulare
  • deformari articulare, apar în stadiile tardive ale bolii.

Servicii kinetoterapie la Clinica Eurokinetic Pitesti

Pentru intrebari sau programari, va rugam sa ne contactati telefonic sau ne puteti trimite un mesaj prin intermediul paginii de contact.

0723.328.299 Contacteaza-ne acum