AVC

AVC

Un atac vascular cerebral apare atunci cand alimentarea cu sange a unei parti a creierului este intrerupta sau redusa, impiedicand tesutul creierului sa obtina oxigen si substante nutritive. Celulele creierului incep sa moara in cateva minute.


AVC reprezinta o urgenta medicala, iar tratamentul prompt este crucial. Actiunea timpurie poate reduce leziunile cerebrale si alte complicatii.Tratamentele eficiente pot ajuta, de asemenea, la prevenirea dizabilitatii de accident vascular cerebral.


Recuperarea pacienților care au suferit un accident vascular cerebral are la bază mai multe principii, însă cele mai importante sunt cele ale intervenției precoce și al progresivității.


Principiul precocității prevede începerea terapiei cât mai devreme cu putință, fiind vital în acest tip de afecțiune. Cele mai bune rezultate se obțin în primele 6 luni de la producerea accidentului vascular.


Principiul progresivității presupune executarea exercițiilor de recuperare de la ușor la greu și de la simplu la complex. Astfel fiind asigurată o mai bună învățare a mișcărilor de către pacient, dar și reeducând la minim posibilitatea apariției unu nou accident vascular cerebral. În funcție de gravitatea accidentului vascular cerebral, recuperarea poate fi un ''restitutio ad integrum'' adică o recuperarea totală, în cazul formelor ușoare.

Articole de kinetoterapie

Pentru intrebari sau programari, va rugam sa ne contactati telefonic sau ne puteti trimite un mesaj prin intermediul paginii de contact.

0723.328.299 Contacteaza-ne acum