Kinetoterapia in afectiunile ortopedice

Kinetoterapia in afectiunile ortopedice

Kinetoterapia in afectiunile ortopedice (scolioze, cifoze, lordoze, entorse, luxatii, fracturi, platfus, leziuni musculare, ligamentare, tendinoase).


Afectiunile ortopedice traumatice (luxatiile, entorsele, fracturile) si protezele de sold ori de genunchi au cea mai spectaculoasa recuperare prin kinetoterapie. In cateva zile, pacientul este pe picioarele sale. In cazul protezelor, gimnastica ajuta articulatiile sa se refaca mai repede, impune musculaturii sa imbrace ca un manson noua articulatie si sa o sustina, astfel incat sa nu apara accidente postoperatorii. In cazul interventiilor chirurgicale ortopedice, care impun imobilizarea la pat a bolnavului, trebuie facuta neaparat gimnastica medicala. La o operatie de genunchi, de exemplu, unde se impune imobilizarea articulatiei, musculatura coapsei se atrofiaza foarte rapid (cvadricepsul isi pierde 5% din volum zilnic!). Platfusul poate fi corectat si el prin kinetoterapie. Se stie ca platfusul genereaza un lant de dezechilibre. Plecand de la pozitia vicioasa a labei piciorului, se produc deformari ale gleznei, ale genunchiului, ale soldului si ale coloanei lombare. De aceea este important ca, imediat dupa descoperirea unei boli ortopedice, sa se apeleze la kinetoterapie.

 
Exista multe alte diagnostice din sfera ortopediei care pot fi tratate prin kinetoterapie: scolioze, cifoze, lordoze, asimetrii ale membrelor inferioare, inclinari de bazin, bazin antevers sau retrovers, deformari de genunchi si de glezna etc.

Articole de kinetoterapie

Pentru intrebari sau programari, va rugam sa ne contactati telefonic sau ne puteti trimite un mesaj prin intermediul paginii de contact.

0723.328.299 Contacteaza-ne acum